topwall prolin vliesbehang

Voorbereiding van de muren

De muren moeten droog, glad, proper, stof- en vetvrij en in een neutrale witte kleur zijn. Gaten en/of scheuren op de muur dichten met een vulmiddel en gladschuren. Sterk absorberende muren eerst behandelen met een voorstrijkmiddel. (vb.Fix Wall Primer) Een primer, fixatie, of een laag grondverf is aan te raden, vb. Iso Wall Primer. (Colorythm) Het voorkomt ook het risico op loskomende behang bij nieuw pleisterwerk.

Het behangen zelf

Volg nauwkeurig de volgende stappen:

(01) De banen op de gewenste lengte snijden. (aan de hand van een behangtafel) De muren inlijmen met de Topwall Prokoll vlieswandlijm, maak gebruik van een fijne verfrol of fijn getande spatel. Volg hierbij de instructies van de lijmfabrikant. Geen inweekperiode nodig.

(02) Kleef de banen loodrecht naast elkaar (zonder overlapping!) en druk ze met behulp van een borstel en spatel aan. Vertrek hierbij vanuit het midden en wrijf naar de zijkanten zodat alle luchtblaasjes verdwijnen. De behangstroken best stortend plaatsen. Voorkom dat er lijmresten op de voorzijde van het behang komen. Gebeurt dit echter toch, deze voorzichtig deppend verwijderen met een zachte, lich vochtige spons. Zeker NIET WRIJVEN.

(03) Het overtollige behang aan het plafond en de plinten afsnijden met behulp van een breekmes en spatel.

Laat drogen, vermijd snel en overdreven verwarmen of tocht tijdens het drogen en het behangen zelf.

(04) Gebruik Topwall Prolin vlieswandbekleding als de perfecte basis voor matte muur- en/of lakverf (Colorythm) en decoratiebehang (Guy Masureel; Khlara; Khroma).

Makkelijk te verwijderen

(05) Topwall Prolin vlieswandbekleding die op bovenstaande manier werd aangebracht, kan volledig verwijderd worden.

Verantwoordelijkheid

Controleer het resultaat na het aanbrengen van 3 banen. Klachten over meer dan 3 banen worden niet geaccepteerd. Bij verdere afwerking, is dit op eigen verantwoordelijkheid. Klachten moeten onmiddellijk en rechtstreeks gemeld worden aan uw verdeler.